Dagschema

Hoe ziet een dag er uit bij Eigen Willetje?

Als Gastouder wil ik graag flexibel zijn en zoveel mogelijk aan de wensen van de ouders en kinderen voldoen.

Vanaf half 7 ‘s morgens tot half 7 ‘s avonds  kunnen de kinderen de hele dag door gehaald en gebracht worden.

Globaal gezien ziet onze dag er zo uit:eten

Om 6.30 uur worden de eerste kinderen gebracht, we beginnen de dag lekker rustig.
Voordat we gaan ontbijten mogen de kinderen eerst nog even lekker bijkomen op de bank met een filmpje of een boekje als ze hier behoefte aan hebben. Als ze al zin hebben om lekker te spelen is dit natuurlijk ook prima!!

Tussen 7 uur en 7.30 uur als ook mijn eigen kinderen ontwaakt zijn gaan we ontbijten. We zijn zelf een christelijk gezin en beginnen de dag met kort gebed en een stukje lezen uit een dagboekje.  Dit is kort en op kinderlijk niveau, bidden en lezen is niet voor ieder kind een gewoonte,  het is bij ons dan ook geen verplichting. Maar omdat wij zelf wel  leven vanuit deze overtuiging zal uw kind er ongetwijfeld mee in aanraking komen. Wel vind ik het belangrijk om ook in deze dingen respectvol  met elkaar om te gaan!

Alle kinderen ongeacht welke achtergrond of overtuiging zijn bij gastouderopvang Eigen Willetje van harte welkom!

Zo rond 8.30 uur worden de kinderen naar school gebracht en de kinderen die peuterspeelzaal uren afnemen  breng ik om 9.00 uur naar de psz.  De kinderen die daar geen gebruik van maken gaan weer met mij mee naar huis. Dan is er tijd om lekker vrij te spelen en maak ik het huis aan kant  zoals het opruimen van de ontbijt tafel en het  uitpakken van de vaatwasser, meestal is er wel 1 van de kinderen die het leuk vind om hier mee te helpen.

Om ongeveer 10.00 uur maak ik fruit klaar en gaan we wat drinken gevolgd door de eerste verschoon ronde van de dag. Tussendoor wordt natuurlijk ook verschoont als het nodig is.

Na het fruit eten en het verschonen is er tijd om iets leuks te doen, dit kan van alles zijn zoals, een spelletje doen , iets knutselen, een boekje voorlezen, of even lekker naar buiten als het weer het toe laat.

Om 11.30 uur halen we de kinderen die naar de psz gaan weer op.
Rond 12.00 uur hebben we dan meestal wel een knorretje in onze buik en dekken we gezamenlijk de tafel, waarna we gezellig samen gaan eten.
20140610_121759

Na het eten volgt er weer een verschoon ronde en de kinderen die nog een middag slaapje nodig hebben gaan dan naar bed. De kinderen die niet meer naar bed hoeven maar toch even uit willen rusten van de drukke ochtend mogen lekker op de bank een filmpje kijken of een boekje lezen o.i.d.

Om ongeveer 15.15 uur is het gedaan met de rust en komen de schoolgaande kinderen uit school en ook de slapende kinderen komen rond deze tijd uit bed. We hebben dan een gezamenlijk drink moment met natuurlijk iets lekkers erbij en er is natuurlijk de gelegenheid om te vertellen over de belevenissen van de dag!
Daarna is het een gezellige drukte en wordt er naar harte lust gespeeld zowel binnen als buiten. Ook worden rond dit tijdstip de eerste kinderen al weer gehaald.

Voor de rust proberen we de breng- en haalmomenten zo kort mogelijk te houden. Natuurlijk is er genoeg tijd en ruimte om afscheid te nemen van uw kind.

Bij het halen van de kinderen vertel ik natuurlijk of er bijzonderheden waren er is niet altijd tijd om heel uitgebreid over uw kind te praten mocht u hier wel behoefte aan hebben, geef het dan gerust aan dan plannen we dit in. Zelf vind ik wel prettig om met het zogenaamde heen en weer schriftje te werken. Hier kunt u als ouder bijzonderheden of weetjes over uw kind/kinderen in zetten die voor mij belangrijk zijn.  En ik schrijf er dan een stukje in over de belevenissen of bijzonderheden van uw kind/kinderen  die ze tijdens de opvang hebben meegemaakt.

Het dag ritme is een beetje een richtlijn, uit ervaring weet ik dat elke dag met kinderen weer anders is en anders kan lopen dan je eigenlijk in de planning had. Dit maakt voor mij het werken met kinderen juist zo leuk en uitdagend .  Liefde, gezelligheid, vertrouwen en oog voor elk kind staan voor mij op nummer 1.
Mijn streven is om elk kind een fijne dag te bezorgen.