Visie

Een voordeel van het werken als gastouder vind ik de kleinschaligheid, de groepsgrote bestaat max uit 6 kinderen. Daardoor kan ik mij intensief bezig houden met de kinderen er is dan ook  veel aandacht voor ieder kind. Ik vind het belangrijk dat er voldoende tijd en ruimte is om in te kunnen spelen op de behoeftes van ieder kind en dat ieder kind mag zijn wie hij/zij is.

Elk kind is uniek en mag er zijn. Daarom vind ik communicatie  hierin een belangrijke factor. Praten met elkaar maar vooral ook kijken en luisteren. Hele jonge kinderen en baby’s kunnen dit niet alleen d.m.v taal maar doen dit voornamelijk door te brabbelen, huilen,het maken van gebaren, tekenen, wijzen enz enz. Als gastouder vind ik het er belangrijk om hier oog voor te hebben en zo  dingen op te merken om hier zo nodig op in te kunnen spelen.

Mijn doel als gastouder is dat ik de kinderen een liefdevolle , vertrouwde en veilige plek kan bieden waar elk kind de kans krijgt om in zijn eigen tempo en (niet minder belangrijk) met plezier kan spelen, leren, bewegen, onderzoeken  (ontwikkelen) Kinderen moeten de mogelijkheid hebben hun eigen behoeftes en interesses te volgen.

Een plek waar alle kinderen zich in alle rust en eigenheid kunnen ontwikkelen tot  unieke en blije mensen.

Een positief zelfbeeld is de basis van de hele ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om te signaleren en op te merken: wat vraagt dit kind van mij als opvoeder; hoe kan ik hier op een positieve manier mee omgaan.

Ik bied de kinderen veiligheid, vertrouwen en ruimte. Hierdoor krijgen de kinderen de mogelijkheid, en worden ze gestimuleerd, om te groeien naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ook leren ze hiermee respect te hebben voor elkaar, de omgeving en zichzelf.

contact met de ouders vind ik belangrijk en probeer zoveel mogelijk rekening te houden met gewoonten, waarden en normen die de ouders het kind willen meegeven.

Kernwoorden voor Eigen Willetje:

1.liefdevol 2.vertrouwen 3. Betrokken. 4.respect
5.Passie. 6.Aandacht 7.Veiligheid 8.Plezier!

Een gedachte over “Visie

Reacties zijn gesloten.